GH-VoIP bellen via het internet

Technisch

VoIP-technologie (Voice over Internet Protocol): vrij vertaald betekent de afkorting ‘bellen over een internetverbinding’. (GH-)VoIP is de basis van de diensten van Groene Hart Bedrijfstelefonie en biedt vele voordelen boven traditionele telefonie. Hieronder vallen operationele en onderhoudsgerichte kostenbesparingen, maar ook meer functionaliteiten en een betere bereikbaarheid. Tegelijkertijd is de spraakkwaliteit zo goed dat degene naar wie u belt niet meer kan onderscheiden of u via kantoor belt of bijvoorbeeld als thuiswerker.

GH-VoIP is een SIP trunk en is te vergelijken met een telefoonlijn. Het verschil is dat inkomende en uitgaande telefoongesprekken via het internet verlopen. Met andere woorden: u belt niet meer over een traditionele analoge of ISDN netlijn, maar over een internetverbinding. Het SIP protocol is geschikt voor multimedia communicatie zoals audio, video en andere datacommunicatie.

Besparing en meer transparantie

GH-VoIP betekent bellen met een kostenbesparing. Het kan in de meeste gevallen eenvoudig worden ingezet zonder grote verandering aan te brengen in uw huidige situatie. Het is vaak al mogelijk om met de huidige telefooncentrale en toestellen gebruik te gaan maken van GH-VoIP. Wat er verandert, is de verbinding die u gebruikt om te bellen en gebeld te worden. Vaak is het mogelijk om zowel het internet als het telefonieverkeer over één internetverbinding te laten verlopen. Een ander bijkomend voordeel is dat GH-VoIP geen restricties kent in haar spraakkanalen.

Bijkomend voordeel van GH-VoIP is kostenbesparing op de infrastructuur; data en spraak gaan over dezelfde verbinding. Daarnaast zijn de abonnements- en gesprekskosten lager dan bij de traditionele telefoonlijnen

U gaat waarschijnlijk minder betalen per minuut en per gesprek dan in uw huidige situatie. GH-VoIP hanteert namelijk een concurrerend beltarief voor het bellen naar vaste en mobiele nummers, zowel binnen als buiten Nederland. Als uw organisatie over meerdere vestigingen beschikt, belt u onderling helemaal gratis. Ook bellen naar overige Groene Hart Bedrijfstelefonie klanten is  geheel kosteloos. Daarnaast krijgt u een beter inzicht in uw uitgaven, alles op één helder overzicht.

Eenvoud en flexibiliteit

GH-VoIP is flexibel en schaalbaar. Goede telefonie-oplossingen moeten zonder complexe ingrepen mee kunnen groeien met uw organisatie. Met deze dienst zijn we daar goed in geslaagd. Afhankelijk van de infrastructuur is er geen limiet op het aantal gelijktijdige gesprekken per telefoonnummer.

Veiligheid

Bij GH-VoIP wordt er een bellimiet ingesteld. Indien u bijvoorbeeld een gemiddelde rekening van €85,00 heeft, dan is het niet zinvol om een limiet van €1.500,00 te hanteren en past een limiet €100,00 beter. Standaard houden we een limiet van €100,00 aan. Daarnaast schermen wij ook af op basis van IP-adressen. Zo zorgen we ervoor dat alleen vanaf de geregistreerde IP-adressen kosten kunnen worden gemaakt.

De voordelen in het kort

  • Lager beltarief en abonnementskosten t.o.v. traditionele (ISDN) netlijnen
  • Eenvoudig en snel te installeren
  • Verregaande maatregelen op het gebied van veiligheid
  • Zeer flexibel en makkelijk uit te breiden
  • Capaciteit van GH-VoIP en aantal toestellen zijn per direct te vergroten
  • Ondersteuning voor HD-geluidskwaliteit
  • Locatie-onafhankelijk en ideaal voor thuiswerkers, flexwerkers en mobiele gebruikers